Mottónk
Célunk, a magas színvonalú és a felhasználói igényekhez illesztett  távfelügyeleti rendszerek fejlesztésén túl, hogy az Internet ne a költségek és kockázatok növekedését, hanem a lehetőségek bővülését jelentse!
 
Tartalomjegyzék
Kezdőlap
ComSys Távfelügyelet
Szolgáltatások
Hírek
Partnerek
Kapcsolatfelvétel
Letöltés
Keresés
Belépés

Elfelejtette a jelszavát?
Felhasználók
Cégünkről

GlobeAz IRF Bt. 1994-ben alakult és két fő tevékenységi körrel rendelkezik:

Egyik terület a speciális feladatokat ellátó rendszerek, programok fejlesztése. Ennek kapcsán számos a biztonságtechnikában alkalmazott rendszer létrehozása fűződik hozzánk. Legelterjedtebb általunk fejlesztett termék a ComSys felügyeleti rendszer, amely számos hazai és külföldi szolgáltatónál üzemel és továbbfejlesztése jelenleg is tart.

Másik tevékenységi területünk a partnereink informatikai rendszereinek vagy azok egyes részeinek felügyelete (beleértve a hardver eszközöket, operációs rendszert, nem technológia függő programrendszereket), ezen túl információbiztonsági megoldások implementálása (tűzfalak, vírusvédelem, VPN - biztonságos kommunikáció), valamint oktatás, szaktanácsadás. A felsorolt feladatok megoldásához meglévő alkalmazások, eszközök beüzemelését (rendszer integrációját), és igény esetén üzemeltetését látjuk el, de speciális feladatok esetekben saját fejlesztésű komponenseket is felhasználunk.


ComSys 2.0 MAX távfelügyeleti rendszer PDF Nyomtatás E-mail
2008. December 08. Monday 10:06

Egy modern, hatékony, nagy teljesítményű felügyeleti rendszer a ComSysMAX

 

Hosszú időn keresztül nem változott a távfelügyeleti rendszerek alapvető tulajdonsága. Most viszont egy nagy lépéshez értünk el, mivel technikailag költséghatékonyan megoldható egy több gépen megosztott módon működő professzionális funkciókkal felruházott, modulokból összeállított távfelügyeleti rendszer kialakítása úgy, hogy a legszélesebb igényeknek megfeleljen. Sok esetben olyan lehetőségek kihasználására van mód, ami az eddigi megszokott rendszerekben fel sem merülhetett, de a ComSysMAX rendszerhasználatával a napi munkánkat segítheti.

A ComSysMAX alapú távfelügyeleti rendszerrel fel lehet vele építeni egy hagyományos egy számítógépes központot, vagy akár egy nagyon komplex felügyeletet is ahol több telephelyen más más funkciókkal, mégis egységes egészként üzemeltethetjük a távfelügyeletünket, és főként mindezt költséghatékonyan, akár kezdő, akár egy már nagy ügyfélszámmal rendelkező szolgáltatók vagyunk. De a legkiemelkedőbb, hogy nem egy "kis" vagy "nagy" rendszert kell választanunk, hanem csak meg kell fogalmazni elvárásainkat és ahhoz igazítani a ComSysMAX kialakítását. De nézzük a részleteket, mire is képes a ComSysMAX!

 

Milyen egy modern távfelügyelet, mit várhatunk tőle?

 

A távfelügyeleti rendszerek sokáig nem jelenthettek mást mint egy számítógépet amihez egy vagy szerencsésebb esetben több vevő kapcsolódik. A Számítógép megjeleníti az érkező eseményeket, az operátor ennek megfelelően intézkedik, miközben végzi az ügyfelek adatainak adminisztrálását, esetleges riportok kigyűjtését, a telefonáló (esetleg reklamáló) ügyfelek kérdéseire próbál válaszolni és mindezt gyorsan, hatékonyan. Ez nehéz feladat mert itt bizony néha feltorlódtak a feladatok de a helyzet csak például egy esetleges számítógép meghibásodás esetén vált igazán katasztrofálissá!

De mi lehet a megoldás, hogyan is kellene kinézni egy ideális felügyeleti központnak? Nézzük egy példát: milyen igényeknek is kell megfelelni? Alábbiakban látható az "Orvosi Ló Kft" speciális, a megszokott feladatokon túli igénylistája:

 •  Először is legyen üzembiztos a rendszer, még a számítógép meghibásodása esetén is minimális zavarral folytatható legyen a munka!
 • A munkafolyamatokat (operátori tevékenység, adminisztrátori munka, ügyfelekkel való kapcsolattartás, stb.) egyszerre akár más-más személy egymás zavarása nélkül végezhesse el természetesen a saját gépe előtt.
 • Jó lenne ha az operátor nem lenne egy adott géphez, helyszínhez kötve, hanem távolról is elvégezhetné a feladatait.
 • Szeretnénk bármely ügyfél vagy ügyfelek naplóadataihoz másodpercek alatt hozzáférni, de nem csak az elmúlt napokból, hetekből, hanem még akkor is ha akár évekkel ezelőtti adatokra vagyunk kíváncsiak
 • Távoli telephelyeinken, például másik településen, lévő felügyeleteink számára is biztosítani szeretnénk a napló és ügyféladatok hozzáférhetőségét, de csak azokat amelyek az ő hatáskörükbe tartoznak.
 • Sőt akár a kivonuló kocsiban is szeretnénk látni a legfrissebb eseményeket, ügyféladatokat, vagy éppen az operátori tevékenység folyamatát: kit értesítettek, milyen eredménnyel stb.
 • Az ügyfelekkel való kapcsolattartást, számlareklamációkat stb. le szeretnénk venni az operátor válláról és azt az adminisztrációs személyzettel végeztetni.
 • Mivel a rendszerhez számos helyen más-más beosztású emberek férnek hozzá, szabályozni szeretnénk, hogy pontosan kinek, mihez is van joga, és naplózni hogy ténylegesen ki milyen munkát végzett a rendszeren.
 • Mivel távolról is hozzá lehet férni a rendszerben tárolt adatokhoz, elvárás a kiemelt figyelem az adatkapcsolatok biztonságos kialakítása, hogy kizárható legyen az adatok illetéktelenekhez való kerülése.
 • Mivel induló szolgálat is vagyunk, kicsiben szeretnénk indulni, kis pénzből, de idővel mindenre szükségünk lesz (előreláthatólag). Viszont azt mindenképpen el szeretnénk kerülni, hogy egy-egy verzióváltással az adatok rögzítésébe, gyűjtésébe fektetett munkánk elvesszen!
 • Sok az igény, de nagyon nem szeretnénk ha telepítésre kerülő rendszert csak magasan képzett specialisták lennének képesek üzemeltetni.


Az "Orvosi Ló Kft" számos igényt fogalmazott meg, de vajon mindez teljesíthető? És ha igen, az nem egy rendkívül drága és szerteágazó monstrum lesz? Egyáltalán milyen felügyeleti rendszer képes ezeknek az igényeknek megfelelni?

 

A megoldás: ComSys 2.0 MAX

 

Igen a ComSys MAX képes ezeknek az igényeknek a kielégítésére, sőt moduláris kialakításából következően olyan feladatok ellátására is ami itt talán fel sem merült.  És mindezt hogyan? Sajnos egy ilyen oldal nem alkalmas minden igény megoldásának részletes ismertetésére, de a Letöltések menüpontban megtalálható ComSys-Max.pdf néven egy rövid, tömör összefoglaló a rendszerrel kialakítható felügyeleti variációkról, valamint a ComSys tulajdonságmátrix segítségével áttekintést kaphatunk a legfontosabb újdonságokról!

Valamint cégünk várja kérdéseiket, esetleges itt fel sem merült igények megfogalmazását. Kérjük keressenek meg minket email -ben vagy telefonon és állunk rendelkezésükre!

 
< Előző   Következő >
© 2022 IRF Bt
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.