Mottónk
Célunk, a magas színvonalú és a felhasználói igényekhez illesztett  távfelügyeleti rendszerek fejlesztésén túl, hogy az Internet ne a költségek és kockázatok növekedését, hanem a lehetőségek bővülését jelentse!
 
Tartalomjegyzék
Kezdőlap
ComSys Távfelügyelet
Szolgáltatások
Hírek
Partnerek
Kapcsolatfelvétel
Letöltés
Keresés
Belépés

Elfelejtette a jelszavát?
Felhasználók
Cégünkről

GlobeAz IRF Bt. 1994-ben alakult és két fő tevékenységi körrel rendelkezik:

Egyik terület a speciális feladatokat ellátó rendszerek, programok fejlesztése. Ennek kapcsán számos a biztonságtechnikában alkalmazott rendszer létrehozása fűződik hozzánk. Legelterjedtebb általunk fejlesztett termék a ComSys felügyeleti rendszer, amely számos hazai és külföldi szolgáltatónál üzemel és továbbfejlesztése jelenleg is tart.

Másik tevékenységi területünk a partnereink informatikai rendszereinek vagy azok egyes részeinek felügyelete (beleértve a hardver eszközöket, operációs rendszert, nem technológia függő programrendszereket), ezen túl információbiztonsági megoldások implementálása (tűzfalak, vírusvédelem, VPN - biztonságos kommunikáció), valamint oktatás, szaktanácsadás. A felsorolt feladatok megoldásához meglévő alkalmazások, eszközök beüzemelését (rendszer integrációját), és igény esetén üzemeltetését látjuk el, de speciális feladatok esetekben saját fejlesztésű komponenseket is felhasználunk.


CRIP Modul bemutatása PDF Nyomtatás E-mail
2007. August 06. Monday 09:34

 Új technológia a távfelügyeleti rendszerek piacán!

 Az Internet térnyerése már eddig is érezhető volt a távfelügyeleti rendszerek felépítésében, de elsősorban ez addig csak a nyújtott szolgáltatások bővítésének lehetőségét jelentette. Most viszont megjelent az első kimondottan internetes adatátvitelre tervezett eszköz, amivel a központok jelzésének átvitelén túl, további szolgáltatásokhoz és előnyökhöz is juthat mint a távfelügyelet üzemeltetője, mint a felügyelt objektum tulajdonosa.

Ez az eszköz a CRIP modul, mely a telefonvonalon történő átjelzés előnyeinek megtartása mellett képes azok hiányosságait csökkenteni, vagy megszüntetni úgy hogy további szolgáltatásokhoz  juttatja a használóit!

Image

 A modul interfészként szolgál egy telefonos kommunikátorral rendelkező betörésjelző központ, és a távfelügyelet helyi hálózata (LAN) között.

A riasztóközpont számára szimulálja a megfelelő telefonvonali jelzéseket, és képes annak Contact ID formátumú üzeneteinek az átvételére, és a LAN hálózaton, vagy akár az interneten való továbbítására, maximum két felügyeleti számítógép (szerver) felé. Az alkalmazott kommunikációs protokollnak köszönhetően még a LAN hálózat hibája esetén sem veszik el üzenet, a hálózati kapcsolat visszatérte után azonnal továbbításra kerülnek az addig pufferelt események, vagy megfelelő konfiguráció esetén telefonvonalon azonnal továbbításra kerülnek.

Meglévő telefonos távfelügyelet esetén nem gátolja a telefonos kommunikációt, de felügyeli azt, és alternatív adatátviteli lehetőséget biztosít. Ennek előnyei:

 • A betörésjelző rendszer megbízhatósága a redundáns adatátviteli utak miatt megnövekszik.
 • A telefon költségek csökkenthetők, mert csak a hálózat üzemzavara esetén kerül sor telefonos kommunikációra.

 

Jellemzői 

 
- A szükséges hálózati beállítások, paraméterek felprogramozása elvégezhetők helyben USB porton, vagy a LAN-on keresztül is.
- Az eszköz beállítható fix IP címre, vagy dinamikus IP cím lekérésére, amennyiben a helyi hálózat rendelkezik DHCP szerverrel.
- Megadható egy második szerver IP címe is, így ha egy üzenetcsomagra nem érkezik válasz, a másik irányban is próbálkozik a kommunikációval.
- A kommunikáció titkosított, ezenkívül az eszköz standby állapotában nem válaszol semmilyen hálózati lekérdezésre, ami rendkívül ellenállóvá teszi az interneten keresztül érkező támadásokkal szemben. Aktív, kommunikációra kész állapotban is csak a megadott szerverektől fogad el UDP csomagokat.
- A modul állapotát jelző státusz jelek (életjelek) küldése akár egy perces intervallumra is beállítható, így bármilyen üzemzavar, vagy szándékos rongálás esetén gyors reagálási lehetőséget biztosít a távfelügyelet számára. Megjegyzendő hogy műszaki és költség okokból, telefonos kommunikáció esetén általában napi 1, rádiós távjelzés esetén 4 óránként 1 státuszjel küldése a szokásos érték. Mivel a rendszer a végpontokkal való kapcsolatot szinte folyamatosan (percenként) ellenőrzi, így naplózásra kerülnek az esetleges adatkapcsolati problémák. Ezt a cégek felhasználhatják az internet szolgáltatásuk, a szolgáltató által vállalt minőségi paramétereinek ellenőrzésére. Az esetleges kiesésekről azonnal e-mail vagy SMS értesítést kaphatnak. Mindez akkor is alkalmazható, ha nem fix IP címmel rendelkeznek!
- Az eszköz az utolsó 511 eseményt képes tárolni a saját eseménymemóriában. Biztonsági okokból ez csak helyben az USB porton érhető el, a LAN-on keresztül utólagosan nem kérdezhető le. A memóriába az események pontos dátum/idő adattal kerülnek tárolásra. A panel RTC a LAN-on keresztül bármikor szinkronizálható így megoldott a felügyeleti rendszer minden elemének (CID Ethernet modulok, Szerverek, Felügyeleti program) időszinkronizációja.
Rendelkezik egy hibajelző relékimenettel, mely Ethernet vagy telefon kommunikációs hibára aktiválható.
- Minden panel egyedi sorozatszámmal rendelkezik, amit minden üzenetcsomagban a firmware verziószámával együtt elküld. A későbbi verziókban az Etherneten keresztül történő firmware frissítés is lehetséges lesz.
- A modul felügyeleti rendszerben való integrálásához nem szükséges vevőkészülék! A ComSys rendszer megfelelő interfészen keresztül fogadja a jelzéseket, de egy programmodul telepítésével más felügyeleti rendszerekhez is illeszthető a CRIP modul!
 
Az üzemszerű működést három LED jelzi:
 • piros: fizikai Ethernet kapcsolat megléte. (Az eszköz standby állapotában kialszik).
 • zöld: Ethernet adatforgalom.
 • sárga: Akkor világít ha a telefonvonali jelzéseket a készülék szimulálja, a telefonon továbbengedett kommunikáció esetén kialszik.

 

Üzembehelyezés

A modul üzembehelyezése egyszerű, de minimális Ethernet hálózati ismereteket, és szükség esetén helyi rendszergazda segítségét igényelheti. Az első konfigurálás során az USB porton keresztül, a saját feltöltő programjával beállíthatóak a hálózati paramétereket, majd a kommunikáció sikeres kipróbálása után, a távoli szerver(ek)ről is frissíthetők azok.

 

A beállítható paraméterek:

 • saját IP cím adatai (cím, alhálózati maszk, alapértelmezett átjáró), vagy dinamikus IP cím kérés DHCP protokollal. (gyári beállítás a DHCP protokoll használata)
 • szerver(ek) IP címe(i)nek, és UDP portcímeinek beállítása (gyári beállítás legtöbbször megfelelő)
 • telefon kommunikációs paraméterek beállítása (központilag módosítható)
 • státuszjelek időintervallumának meghatározása (központilag módosítható)
 • hibarelé aktivitás beállítása (központilag módosítható)
 • dátum/idő szinkronizálás (Kommunikáció felépülése után automatikusan is megtörténik)

 A pontos konfigurációs beállításokat a telepítői kézikönyv tartalmazza, de mint látható ha a helyi hálózaton DHCP-vel történik az IP címek beállítása (ami a hálózatok messze túlnyomó részére igaz), akkor előzetes konfiguráció nélkül is, egyszerűen az eszköz csatlakoztatásával működtethető a rendszer.Image

 

Technikai adatok

Tápfeszültség : 9-14 VDC
Standby áramfelvétel: 10mA
Maximális áramfelvétel: 210mA
Működési hőmérséklettartomány: 0 ºC -- +45 ºC
Hibarelé kontaktus terhelhetősége: 1A / 24VDC

Ethernet
Sebesség: 10Mbps, félduplex
Kompatibilitás Eth: 2.0/IEEE 802.3
Protokollok: ICMP, ARP, UDP

USB: USB 1.1, 12Mbps

Csatlakozók:
USB: USB-B aljzat
Ethernet: RJ-45 aljzat
Kábel: 10Base-T Ethernet kábel
Külső telefonvonal: RJ-11 6p4c aljzat
Betörésjelző központ: Tip-Ring sorkapocs
Hibarelé: NO-C-NC sorkapocs
Tápfeszültség: sorkapocs
 

A modul jellemzőiről és rendszerbe illesztéséről készült bemutatók a letőltések menüpont alatt megtalálhatók! 

 
< Előző   Következő >
© 2022 IRF Bt
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.